👉 Aranylakodalom – Nagyszereplés – November 18-án – este 7-től 👈

Ensemble logo

Kérdése van?

440-331-0391

Támogatás

Regös Körút – Ethnographic research tour – 2023

Szerző: | ápr 26, 2023

A clevelandi cserkészcsapatok regös csoportjának tagjai 2023 nyarán három hétre a Kárpát-medencébe látogatnak. A regös körút célja, hogy a diaszpórában született és nevelkedett fiatalok egy kicsit belelássanak az ottélő emberek mindennapjaiba, felfedezzék az ottani tájak szépségeit. A legfontosabb az, hogy első kézből ismerkedjenek meg a meglátogatott régiók népdalaival, táncaival, helyi viseleteivel, szokásaival, kézműves hagyományaival. Az út során létrejövő személyes tapasztalatok, kapcsolódások várhatóan megerősítik a regöscserkészek elhivatottságát, gazdagítják tudásukat, ami által a clevelandi magyar közösség is színesedik, fejlődik.

Az idei körúton összesen 40 személy vesz részt: a regös csoport tagjai és felnőtt kísérők. Az indulás időpontja június 23-ára van kitűzve. Összesen 21 napot töltenek különféle településeken: 8 napot Magyarországon (Palócföldön), 5 napot Székelyföldön, 5 napot Gyimesben és 3 napot Moldvában.  Ezen helyek meglátogatása után, hozzák majd haza népművészeti tárgyaikat, újonnan tanult néptáncokat, szokásokat és a szívükben az anyaföld meleg szeretetét.

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen nagy kiterjedésű vállalkozás nagymértékű kiadással, költséggel jár, ezért egy pénzügyi alapot szeretnénk létrehozni. A repülőjegyek megvásárlásán kívül, melyet minden regös család saját maga finanszíroz, az európai túra körülbelül 40.000 dollárba kerül. Ennek az összegnek egyrészét a regösöknek sikerült összegyűjteni és az elkövetkezendő hónapokban is terveznek további pénzgyűjtési akciókat.

Bízva abban, hogy szívügyének tartja a magyar örökséget, kérjük, hogy fogjon kezet regös fiataljainkkal, akik a clevelandi magyar ifjúság jövőjét képviselik és támogasson minket a magyar népi hagyományok keresésének és megismerésének érdekében.

Adományát utalhatja csekken keresztül a „Hungarian Scout Folk Ensemble” nevére kiállítva és az 136 Logan Street, Bedford, OH 44146 címre küldve, valamint Venmo-n (@regos_penztar) és PayPal-on az oldalon lévő „Donate” gomb használatával.

Hálásan köszönjük anyagi támogatását!

A regös csoport minden tagja nevében,
Tisztelettel:

Pigniczky Eszti,
körútvezető, cserkészcsapattiszt
1-440-476-5761

 

Támogassa 2023 nyári körútunkat!
[hr]